Yumurtaların kusursuz haşlanması herkesin yapabileceği bir şey üzere görünse de, aslında birtakım püf noktaları vardır. Bu yazıda, yumurtaların nasıl eksiksiz formda haşlanacağına dair en güzel ipuçlarını öğreneceksiniz.
Tencereyi doldurmak için kâfi su kullanmak gerekir. Su, yumurtaların büsbütün kaplanmasını sağlayacak kadar yüksek olmalıdır.
Yumurtaların tazeliği, haşlama müddetinde büyük bir rol oynar. İşte yumurtaların tazeliğini denetim etmek için kullanabileceğiniz birkaç sistem: Yumurtaların tazeliği nasıl denetim edilir?
Yumurtalar Nasıl Harika Biçimde Haşlanır?
Rafadan yumurta için ne kadar haşlanması gerekir?
Orta haşlanmış yumurtalar için ne kadar haşlanması gerekir?
Katı haşlanmış yumurta için ne kadar haşlanması gerekir?
Haşlanmış yumurtalar hakkında sıkça sorulan sorular ve yanıtları:
Yumurtaların ne kadar müddet haşlanması gerektiği, istenen sertlik derecesine bağlıdır. Yumurtaları haşlamak için ülkü su sıcaklığı 80-90 derece ortasındadır ve haşlama mühleti pişirme biçimine nazaran değişebilir. Taze yumurtalar daha kısa müddette haşlanırken, eski yumurtalar daha uzun müddet pişirilmelidir. Haşlanmış yumurtaları kabukları soyulmadan buzdolabında 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.